BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | La Réserve moet hét paradepaardje worden van de horeca aan de kust
48037
post-template-default,single,single-post,postid-48037,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

La Réserve moet hét paradepaardje worden van de horeca aan de kust

Vastgoedmakelaar Bart Versluys (Scorpiaux nv) en zakenpartner Marc Coucke (Alychlo nv) hebben via hun respectievelijke investeringsholdings via een 50/50-participatie het iconisch hotel La Réserve in Knokke-Heist gekocht. Door de corona-omstandigheden is de koop enigszins vertraagd, maar nu is de zaak rond.

Doel is om weer het iconische hotel van weleer te worden aan de Belgische kust, maar ook daarbuiten want men wil de zaak internationaal op de kaart zetten. La Réserve is één van de meest bekende en toonaangevende viersterren luxehotels in ons land.  Historisch gaat het pand terug tot 1948. Ontelbare wereldsterren en beroemdheden verbleven er. Denk aan Marlene Dietricht, Edith Piaf of Frank Sinatra om enkele te noemen.  Rond 2007 werd het echter vergane glorie, waarna men het nieuw leven inblies. Tien jaar terug opende er een luxueuze nieuwbouw, die nu is overgekocht door beide investeerders. Over de prijs is niet gecommuniceerd.

De komende drie jaar wil men het complex een nieuw leven inblazen. Hiervoor is een investering van 7 miljoen euro voorzien. Focus ligt op een nieuwe lobby, een upgrade van de SPA en Wellness, ook de restaurants krijgen een beurt en de 110 kamers worden naar een hoger niveau getild.  Huidig manager Eddy Walravens blijft aan boord.

“We gaan voor een vijfsterrenhotel, maar met een familiaal karakter” aldus Coucke, “ Er is geen hotel in deze categorie aan de kust. We zorgen voor een topbeleving. Vanuit de kennis en de ervaring in de vrijetijdssector zien we veel synergiën en een efficiënt potentieel om het geheel nog één ster hoger te tillen. “ Coucke kan het weten. Hij heeft o.a. participatie in Durbuy La Petite Merveille, Le Sanglier, Snow World in Landgraaf en Pairi Daiza te Brugelette. Met La Réserve breidt hij zijn imperium legendarisch uit.

Ook Bart Versluys is helemaal mee in het verhaal: “La Réserve staat sinds jaar en dag voor een sterke identiteit als prestigieus kustresort. Als vastgoedmakelaar gaan we dit spraakmakend hotel op de internationale kaart zetten. Net zoals wij een hoogstaand kwaliteitslabel afgeven in de bouwsector, willen we garant staan om zo’n naamkaartje te geven met La Réserve. We voorzien nog meer comfort en luxe in de nieuwe accommodatie.”

Info: www.alychlo.com en www.scorpiaux.be

Perscontact:  Martine Verhaeghe  martine.verhaeghe@la-reserve.be
Tekst en foto’s: Jempi Welkenhuyzen