‘Le Petit Chef’ : gastronomische troef aan de kust
14069
post-template-default,single,single-post,postid-14069,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

‘Le Petit Chef’ : gastronomische troef aan de kust

‘Le Petit Chef’ : gastronomische troef aan de kust

“Le Petit Chef”, een nieuwe restaurantervaring met een meer dan 2 uur durend 3D-verhaal gekoppeld aan een gastronomisch menu, komt binnenkort naar de Belgische kust. Vanaf 2 maart is het Oh restaurant – één van de meest hippe restaurants in Koksijde , zo’n 4 maand gastheer voor deze wonderleuke attractie. Een première voor België die uitgaat van 3D World Magic & Fun, in aanloop van het 3D evenement dat deze zomer opnieuw naar het Kursaal van Oostende trekt.

Le Petit Chef Dinner Time StoriesHet nieuwe dinerconcept getiteld “Dinner Time Story”, brengt de miniatuurchef “le Petit Chef” tot leven op de eettafel dankzij de 3D mapping-technologie. Het concept van Le Petit Chef is ontwikkeld door het Belgisch kunstenaarscollectief ‘Skullmapping’. Voor de lancering in België neemt Le Petit

Chef deel aan een nieuw visueel verhaal genaamd ‘In de voetsporen van Marco Polo’, waarbij de gasten met Marco Polo de wereld rondreizen van Marseille naar het Midden-Oosten en India, over de Himalaya naar China en terug. “In tegenstelling tot veel andere eetshows, hebben we ons verhaal rond het eten gecreëerd”, vertelt Nadine Beshir, producer van’ Dinner Time Story’. “We zijn van mening dat de gastronomische keuken de belangrijkste focus moet zijn, waarbij het verhaal -vertellende aspect elk gerecht accentueert en tegelijkertijd de gasten tijdens hun maaltijd vermaakt en betovert. Sprekend over de 3D-technologie zei Filip Sterckx, mede- oprichter van ‘Skullmapping’: “Het 3D-eff­ect in onze video’s wordt vaak gezien als een hologram of een 3D-projectie. In feite is het echter een normale projectie. We gebruiken speciale optische technieken, lengte vervormingen van de juiste hoek om de 3D-illusie te produceren. “Samen met 3D-projecties zal het Marco Polo- verhaal ook rekwisieten, soundtracks en geuren bevatten, waardoor de gasten de ijzige lucht van de Himalaya op het ene moment inademen, enhet volgende moment de hitte van een Arabische souk voelen. Een unieke beleving ! “Dinner Time Story” was eerder al te zien in Dubai, Abu Dhabi, Londen, Berlijn en Stockholm, waar de makers steeds geconfronteerd worden met een enthousiast publiek. De organisatoren zijn niet weinig ‑er dit spektakel in première voor ons land naar OH Restaurant in St- Idesbald te brengen

Oh restaurant

Dinner time le petit chef 1Sinds 14 jaar mag het Oh restaurant zich een gevestigde waarde noemen in het ‘luilekkere St.-Idesbald’. Met respect voor het product brengt Chef Ivan Puystiens heerlijke gerechtjes met pure en verrassende smaakcombinaties met wereldse invloeden. Zonder de klassieke waarden over boord te gooien, mag men zeggen dat de keuken van Oh restaurant steeds in beweging is; op zoek naar verbetering, verfijning en vernieuwing. “Als trendy restaurant proberen we een visie, een sfeer na te leven waarin iedereen zich kan vinden: zowel de lekkerbek als de zakenman, het verliefde koppel dat iets te vieren heeft, als de pure gastronoom. In het volledig vernieuwd interieur met warme tinten en een gastvrije muzikale sfeer, kan men heerlijk tafelen met een gastronomisch menu, ongedwongen genieten van tal van huisbereide kwaliteitsvolle tapa’ s, sharing- en fingerfood of gezellig onthaasten bij een heerlijke cock- of mocktail, maar ook craftbiertje kan of uiteraard een goede wijn.  Naast klassiekers op de drankenkaart brengen we ook  bio-, orange- en wereldwijnen per glas als per fles, ” vertelt eigenaar Ivan Puystiens.

Dit nieuwe eigentijdse concept, waarin  de dinner story van ‘Le Petit Chef’ perfect past,  is de afspiegeling van de persoonlijkheid van de Chef en tevens sommelier Ivan Puystiens: gemoedelijk, spontaan en goedlachs. Deze sfeer is als handtekening voor het Oh restaurant in al de details terug te vinden: in het bord, in het decor, in de presentatie, in de bediening. Bij mooi weer is het straks  zalig verpozen op het zonneterras aan de achterzijde van het restaurant.

Voor dit speciaal evenement creëert Oh een zes gangen menu, aangepaste wijnen en aperitief in tegen 129 euro. De amuse en dessert komen uit Frankrijk, het Midden Oosten en India staan ook op de kaart, een sorbet van de Himalaya en eendenborst uit China, om iets te noemen. Er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar en er kan getafeld worden op maandag, dinsdag, vrijdag en zondag.

Samengevat

Wat: Dinner Time Story

Waar: OH Restaurant Koninklijke Baan 289, 8670 Koksijde

Wanneer: 02 maart t/m 24 juni 2018

Reserveren: online via www.Ohrestaurant.be

Meer info : www.Ohrestaurant.be

Perscontacten : Ivan Puystiens (Oh Restaurant 0486.18.25.56) of Patrick Mortier (3D World Magic & Fun 0475.69.02.74).

Tekst: Jempi Welkenhuyzen  – foto’s: 3D World Magic & Fun Belgium