Memorabel spel zet Maasmechelen op de kaart
66814
post-template-default,single,single-post,postid-66814,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Memorabel spel zet Maasmechelen op de kaart

Memorabel spel zet Maasmechelen op de kaart

Visit MaasMechelen lanceert samen met CityGoose ‘CityEscape MaasMechelen, een MaasMemorabel Spel’. Het spel combineert fysieke en digitale elementen waarbij spelers worden uitgedaagd om puzzels op te lossen te midden van de natuurpracht die MaasMechelen rijkelijk te bieden heeft. CityEscape Maasmechelen is een mooie aanvulling op het huidige belevingsaanbod in Maasmechelen. Het spel kan gespeeld worden in een team van 2 tot 6 personen of in verschillende groepen. Het is in eerste instantie bedoeld voor familie- en vriendengezelschappen, maar ook bedrijven kunnen hiermee een leuke teambuilding doen.

ESCAPETOCHT

De escapetocht begint met de speciale box en de bijbehorende game-app op je telefoon. In de box: een boompaspoort, een loep, een ansichtkaart en meer.  Zodra het stadsspel op je smartphone is geactiveerd, kan je starten. Je speurdersinstinct wordt geprikkeld door uitdagende raadsels en puzzels – eentje zelfs met augmented reality. De deelnemers strijden om de snelste tijd en het hoogst aantal punten. Het is een bewuste keuze om niet enkel voor een spel in een app te opteren. Op die manier optimaliseren we de interactie tussen de spelers en de natuurlijke omgeving.  CityEscape MaasMechelen is het resultaat van nauwe samenwerking met Stichting Erfgoed Eisden, Tuinwijk2020, Terhills en zangkoor Cantate.

Frans Ottenhof en Lidwine Goessens (CityGoose) bij Sabrina Tollenaers (Coördinator Toerisme Maasmechelen)

CITYGOOSE

Het  MaasMemorabel Spel werd ontwikkeld i.s.m. CityGoose. Zij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van stadsspellen met verschillende moeilijkheidsniveaus. Denk aan de City Codespellen à la Da Vincicode, moordspellen zoals Flikken Maastricht, maar ook City Escape games, waaronder MaasMemorabel ressorteert. Je vindt hen terug in Hasselt, Antwerpen en nu in Maasmechelen, naast tal van steden in Nederland. Zo lopen er 22 spellen in 13 steden. . Het positieve daarbij is dat Citygoose ook instaat voor de opvolging. Indien er doorheen het jaar iets verandert en spelers geven dit door, wordt het spel aangepast.

SPEL EN NATUUR

Het spel loodst je langs mooie plekjes en  highlights zoals de Tuinwijk met zijn lanen, maar ook Terhills. De puzzels focussen op de ‘kleinere onvoorziene’ zaken onderweg. Verwacht geen traditioneel bewegwijzerde wandelroute maar maak kennis met prachtige panorama’s en verborgen juweeltjes, soms via avontuurlijke wegen. Een stevig paar wandelschoenen is daarom een must!  De opdrachten zijn zeer gevarieerd. Na elke vraag krijgen de deelnemers een symbool. Hiermee wordt het eindspel in de Franse Tuinen van Terhills Hotel gespeeld. Na voltooiing van het spel worden spelers beloond met een puntentelling en tijd, die op het online leaderboard worden weergegeven.

Eindpunt Terhills Hotel

PRAKTISCH

Prijs: € 35 per speldoos, de app ‘Cluekeeper’ is gratis. Afstand: 6,8 km.  Duur: 2,5 uur. Startlocatie: Visit MaasMechelen, (Het Maasvinster) Zetellaan 35, 3630 MaasMechelen.
www.visitmaasmechelen.be / www.citygoose.nl, of Visit MaasMechelen:   089 76 98 89 – e-mail:   sabrina.tollenaers@maasmechelen.be