Mini expedities in Europa
67341
post-template-default,single,single-post,postid-67341,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Mini expedities in Europa

Mini expedities in Europa

Citytrips zijn leuk, maar steden bieden meer dan wat in elke toeristenfolder staat.  In ‘Mini expedities in Europa’ bekijken Claar Talsma en Joanne Wissink 25 Europese steden met de ogen van een ontdekkingsreiziger waardoor het boek een inspiratiebron is voor originele stedentrips, natuur- en treinreizen.

Op hoge hakken shoppen in Parijs,  strak in het pak naar een vergadering in Nice, met vrienden rondhangen op een plein in Berlijn,  met de kinderen van een ijsje smikkelen in Rome,…. Gaan mensen daarom op citytrip?  Steden hebben immers ook een avontuurlijke kant en je hoeft daarvoor niet naar de andere kant van de wereld…

Voor ‘Mini Expedities in Europa’ gingen Claar en Joanne met de trein op avontuur in Europa.  Zij gingen dicht bij steden op zoek naar droomstranden, ruige bergtoppen en junglepaadjes.   In sommige steden ligt het avontuur voor het rapen terwijl je in andere steden wat verder uit de stad moet reizen.  Maar eigenlijk biedt elke stad ruimte voor avontuur, als je het maar wil vinden.  Avontuur is trouwens gemakkelijker te vinden dan je denkt. Stap in een bus, metro of berglift en laat de bewoonde wereld achter je. In een mum van tijd loop je op blote voeten door het zand, neem je een duik in een frisse bergbeek en voel je de wind door je haar waaien.

25 steden

‘Mini Expedities in Europa’ is een originele inspiratiegids voor de moderne ontdekkingsreiziger. Het boek staat vol tips voor avonturen in en rond steden in Europa.
alvast een leuke tip van de auteurs is om de dag te beginnen met een tocht door de natuur en ’s middags te genieten van een biertje op het terras, midden in de stad.

De 25 mini expedities zijn opgedeeld in 5 thema’s: urban junge, wildwater, bergtochten, bountystranden en winter wonderland.  Na elk thema krijgt de lezer ook ‘Expeditie Pro Tips’.  De activiteiten die aan bod komen zijn:  wandelen, kanoën, klimmen/klauteren, trailrunnen, suppen, sneeuwschoenwandelen, sleeën, fietsen, zwemmen, langlaufen en packraften.

Liefhebbers van stedentrips krijgen informatie voor originele en avontuurlijke vakantie ideeën in  Lillehamer, Oslo, Tromsø, Stockholm, Malmö, Berlijn, Ruhrgebiet, Freiburg, Dublin, Manchester, London, Leuven, Amsterdam, Bern, Luzern, Innsbruck, Wenen, Avignon, Marseille, Nice, Parijs, Milaan, Bolzano, Rome, San Sebastian.

Praktisch: ‘Mini Expedities in Europa’ van Claar Talsma en Joanne Wissink is uitgegeven bij KNNV Uitgeverij.  Het boek telt 216 pagina’s en kost 26,95 euro.

ISBN/EAN 9789050119504

Tekst: Rita Goethals