BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Na Terhills Hotel nu ook Conference Meeting & Events Terhills
21153
single,single-post,postid-21153,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Strak-modern-vs-neo-klassieke-barok-kopie2

Na Terhills Hotel nu ook Conference Meeting & Events Terhills

CEO Rudy Hulsman en Architect Vittorio Simoni

CEO Rudy Hulsman en Architect Vittorio Simoni

Het viersterren boetiekhotel Terhills , goed voor 60 kamers, lanceert met haar ‘Terhills Conference’ een gloednieuwe conferentieruimte. Twee modulaire eenheden, met mobiele scheidingswand, bieden plaats aan 120 gasten. In het hotel zelf bevindt zich nog een boardroom en twee lounges die eveneens beschikbaar zijn voor een break-out, lunch, diner of receptie. Door deze MICE-uitbreiding kan men op de site nu ook terecht voor meetings, incentives,  netwerkevents en productpresentaties, zowel voor bedrijven als particulieren.

Het Limburgse architectenbureau Vitorrio Simoni, dat ook de renovatie van het Terhills Hotel op zijn naam schreef, heeft in het nieuwe moderne gebouw de rode draad van het mijnverleden doorgetrokken.  Als tegenhanger voor de neo-klassieke barokstijl van het voormalige hoofdgebouw van de mijn in Eisden werd nu gekozen werd voor een neutrale, strakke inrichting. Daarbij zorgen  grote raampartijen voor een uniek uitzicht op de schachtblokken. Zo houdt men de herinnering aan het zgn. ‘Kompelverleden’ levend. Voor de inrichting tekent het interieur design bedrijf Dôme Deco.

Theateropstelling Meeting Center

Theateropstelling Meeting Center

Terhills Conference zorgt samen met het hotel voor een totaalbeleving. Alle faciliteiten en services worden doorgetrokken. Hierdoor ontstaat een bijkomende dynamiek.  Rudy Hulsman, nieuwe CEO NV Terhills ( ex- directeur Walibi / Bellewaerde en Quick): “De idyllische omgeving met Connecterra, hoofdpoort  van het Nationaal Park Hoge Kempen, trekt al heel wat bezoekers. In de zomer van 2019 kan men hier ook terecht in de Elaisa Energetic Wellness om te relaxen in de natuur. Shopliefhebbers kennen uiteraard buur Maasmechelen Village en lekkerbekken komen aan trek in onze brasserie. Op termijn plannen we ook een ruim restaurant, aanpalend aan de conferencerooms.”

De slogan ‘Van stoflong naar groene long’ wordt dus meer en meer waarheid.  De herbestemming van de voormalige mijnterreinen gaat immers stapsgewijs verder. Denk aan Pierre & Vacances, het moederbedrijf van Centerparcs, dat op termijn een vakantienieuw park zal bouwen, waardoor het toeristisch potentieel in de omgeving alleen maar kan groeien.

CEO Rudy Hulsman en Hotelmanager Christiaan van Kesteren

CEO Rudy Hulsman en Hotelmanager Christiaan van Kesteren

Al deze initiatieven komen er via Terhills NV, een dochteronderneming van de Limburgse Reconversie Maatschappij, kortweg LRM.  Terhills Conference Meeting & Events kostte twee miljoen euro.

Wat betreft het aantrekken van het MICE-gebeuren zet men o.m. in op de incubatoren en kenniscentra qua high tech en life – tech in de provincie. Hiervoor wordt beroep gedaan op het Belgisch-Limburgs Convention Bureau. Dit bureau zal via salestrips en prospectie samen met Hasselt, Genk en Lommel het zakentoerisme in Limburg op de kaart zetten. Daarbij blijkt Limburg momenteel de enige groene regio te zijn die via Toerisme Vlaanderen in de wereld wordt gepromoot.

Info:  www.terhillshotel.cominfo@terhilsshotel.comevent@terhillshotel.com

Perscontact:   M. Lateur  m.lateur@lrm.be

Tekst en Foto’s: Jempi Welkenhuyzen