BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Nieuw: Toegankelijkheidsbrochure voor Gent
47774
post-template-default,single,single-post,postid-47774,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Nieuw: Toegankelijkheidsbrochure voor Gent

Het Gentse stadsbestuur publiceerde zopas “Gent, toegankelijk voor iedereen”. Deze gratis brochure, te bekomen bij het Infokantoor van Visit Gent, leidt de bezoeker op een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stadskern. Daarbij gaat de grootste aandacht naar toegankelijkheid. Met deze brochure onderstreept Gent dat iedereen er welkom is, onafgezien een eventuele beperking. Mensen met een beperking werden betrokken bij de realisatie van de brochure.

De brochure gidst de bezoeker op langs de talrijke toegankelijke bezienswaardigheden en biedt daarbij ook de klassieke toeristische informatie. De lengte van deze wandeling bedraagt 3 km. Om de aard en het comfort van de toegankelijkheid te duiden worden labels gebruikt. Ook wordt er vermeld welke bezienswaardigheden gidsbeurten organiseren voor mensen met een specifieke beperking.

Ja, in een historische stad liggen er nog moeilijk begaanbare of berijdbare kasseien, maar de uitgestippelde wandeling vertelt je meteen waar er wel vlak gelegde kasseien liggen. Ook vertelt de brochure waar er toegankelijke openbare toiletten zijn en dat zijn er behoorlijk wat. Mocht de bezoeker in een noodsituatie terecht komen, dan lees je ook waar er zorg beschikbaar is.

Bij de brochure hoort ook een overzichtelijk uitneembaar kaartje met daarop niet alleen de toegankelijk bezienswaardigheden en de trajecten van de tramlijnen, maar ook de toegankelijke horecazaken en openbare toiletten, de parkings, enz…. Opvallend op dit kaartje is dat ook de minpunten worden aangeduid. De bezoekers wordt gewezen op bezienswaardigheden, straten en pleinen die moeilijker of slecht toegankelijk zijn,

De brochure “Gent, toegankelijk voor iedereen” is gratis verkrijgbaar in het Infokantoor van Visit Gent, Oude  Vismijn, Veerleplein. Ze is ook digitaal verkrijgbaar op www.visit.gent.be/nl/zien-doen/toegankelijkheidsbrochure.   

Info: www.visit.gent.be

Perscontact : Joris Wauters  Joris.wauters@stad.gent

Tekst: Robert Declerck
Foto’s:  © Stad Gent – Dienst Toerisme