Nieuwe Bulskampveldfietsroute officieel voorgesteld
61348
post-template-default,single,single-post,postid-61348,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Nieuwe Bulskampveldfietsroute officieel voorgesteld

Nieuwe Bulskampveldfietsroute officieel voorgesteld

Bulskampveld

Naast het Bezoekerscentrum van Bulskampveld werd op 25 april de nieuwe Bulskampveldfietsroute ingehuldigd. Het is de 25ste en laatste van een mooie nieuwe reeks routes. De lancering ervan kadert in een volledige herwerking van het recreatieve fietsaanbod in West-Vlaanderen. Westtoer organiseert in 2023 een themajaar rond fietsen en wandelen vanuit het nieuwe merk ‘Visit West-Vlaanderen’ (www.visitwestvlaanderen.be). Hiermee worden niet alleen de fiets- en wandelmogelijkheden belicht, maar ook de vele gastronomische troeven. Dankzij de integratie van nieuwe paden, natuurgebieden en leuke stopplaatsen wordt nog beter op de beleving van recreanten ingespeeld.

Groepsfoto met alle medewerkers van het project.

Op de nieuwe Bulskampveldfietsroute fiets je door bosrijke dreven, langs graslanden en door het landbouw- en heidelandschap van het Brugse Ommeland met zijn talrijke kastelen. Op 13 plaatsen langs de route vindt men een houten, rode hotspotdrager met daarop een QR-code. Na het inscannen kun je een boeiend filmpje bekijken of komt er info en historische weetjes over de omgeving. Het traject van 56 km gidst je door Beernem, Oostkamp, Wingene, Ruiselede en Aalter. De Bulskampveldfietsroute verbindt de verschillende gemeenten van het Landschapspark met elkaar en laat recreanten en erfgoedliefhebbers de streek herontdekken op een unieke manier.

Hotspot met QR-code

De Bulskampveldfietsroute met erfgoedhotspots werd mede mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, door Westtoer, de Provincie West-Vlaanderen en door de vijf gemeenten van het Landschapspark Bulskampveld. De route werd ontwikkeld binnen het Leaderproject ‘Landschapspark Bulskampveld vertelt… het verhaal van een streek’.

De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en heeft verschillende startpunten. Starten bij het Aanwijs in Beernem geniet de voorkeur want daar ligt hotspot nr. 1.

Bulskampveld

De Bulskampveldfietsroute wordt als ‘bewegwijzerde suggestieroute‘ geïntegreerd op de fietsnetwerkkaarten, maar er werd voor deze erfgoedfietsroute nog een fietskaart voorzien met wat meer duiding. De kaart wordt gratis verspreid via de diensten toerisme van het Landschapspark Bulskampveld, via het Bezoekerscentrum en via de vele ondernemers in het gebied.

Op www.landschapspark-bulskampveld.be en op de website van Visit West-Vlaanderen vind je alle informatie over deze nieuwe fietsroute terug en je kan er een gratis pdf-bestand met routekaart en gpx-bestand van het traject downloaden.

Perscontact: Bavo Delbaere  bavo.delbaere@westtoer.be

Tekst en foto’s: Dirk Dupon
Foto header: Onthulling van het infobord over de Bulskampveldfietsroute, naast één van de 13 hotspots, in aanwezigheid van o.a. de gedeputeerden Jurgen Vanlerberghe en Sabien Lahaye-Battheu, en burgemeester van Beernem Jos Sypré.