BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Opening expo #Bunkerzoom en nieuwe gezinswandeling zetten provinciedomein Raversyde deze zomer op de kaart
47302
post-template-default,single,single-post,postid-47302,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Opening expo #Bunkerzoom en nieuwe gezinswandeling zetten provinciedomein Raversyde deze zomer op de kaart

Provinciedomein Raversyde pakt uit met twee nieuwe activiteiten: de expo #Bunkerzoom en de gezinswandeling ‘Op tijdreis in het natuurpark’. Raversijde staat als West-Vlaamse attractie bijna op een gedeelde derde plaats met het Zwin, want goed voor 100.000 bezoekers in reguliere tijden. Plopsa staat uiteraard op één, gevolgd door Sealife. Met de presentatie van de twee nieuwe projecten steunt de provincie een dubbel doel. Enerzijds worden de 2 stellingen (o.a. Atlantikwall, voorzien van de gerestaureerde batterij Aachen) voorgesteld, naast een gevarieerd familie initiatief. De traditie van Raversyde wordt dus bestendigd.

Bunkerzoom #2 wandel- fietsroute

#Bunkerzoom
De fototentoonstelling #Bunkerzoom werd opgebouwd uit de inzendingen van de gelijknamige Europese fotowedstrijd rond het creatief in beeld brengen van hedendaags bunkererfgoed van de Atlantikwall en andere bunkerlinies. De wedstrijd werd eind december vorig jaar door Creative Europe gelanceerd en liep tot begin 2021. Er waren meer dan 500 inzendingen van over heel Europa, van Noorwegen tot Spanje. De 5 winnende foto’s van 5 fotografen krijgen een mooie plaats op het domein. Aan het einde van de expo is ook een fotospeurtocht gekoppeld. Die loopt tot 11 november. Verder heeft de internationale jury nog 35 panelen geselecteerd, waardoor het totaal op 40 panelen komt. Alle bunkers stralen eenzelfde sfeer uit, ook al kennen ze een grote eigenheid. Ze zijn geïntegreerd in de natuur, verzonken in water of zand en zijn hoofdzakelijk afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling loopt nog tot mei 2022 en is gratis toegankelijk, want in openlucht, langs een regulier wandelpad op het domein.

Sarah Goderis publieksverantwoordelijke Raversyde

Nieuwe gezinswandeling
Daarnaast lanceert de provincie op Raversyde deze zomer een nieuwe gezinswandeling: ‘Op tijdreis in het natuurpark’. Kinderen gaan op stap met het figuurtje ‘Eli Eikelmuis’ en zoeken verschillende personages. Die worden voorgesteld aan de hand van kleurrijke houtsculpturen van kunstenaar Philippe Gouwy. Het plan is vormgegeven door illustrator Joris Thys. Het is een eerste zgn. ‘tijdrace’, met een milieu educatieve knipoog, waarbij men avatars moet ontdekken, die terug gaan naar de prehistorie, een Romeinse wal, het kamp van de Spaanse cavalerie tot het verhaal van Prins Karel. Daarnaast is er ook nog de nationale zoektocht ‘Schatten van Vlieg’. De wandeling is op maat gemaakt voor gezinnen met kinderen vanaf zes jaar.

Impressie met provinciedomein Raversyde op achtergrond

Andere activiteiten
De hele zomer door kan me genieten van boeiende en leuke activiteiten op het domein. Zo is er o.a. de zoektocht ‘Ik zie, ik zie…’ op de Atlantikwall, het kustpanorama uit 1945 langs de Duinenstraat, het Middeleeuws Weekend in ‘Anno 1465’ of de bunkersafari. Voor de fietsliefhebbers komt er ook een zgn. fietssafari en er staat een boek op stapel. Het zomerprogramma kan worden bekeken op www.raversyde.be/evenementen.

Perscontact: Fanny Depypere fanny.depijpere@west-vlaanderen.be
Tekst: Jempi Welkenhuyzen
Foto’s: Anne Marie Jacob