BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Opening Mr.PandaBar in Knokke
49070
post-template-default,single,single-post,postid-49070,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Opening Mr.PandaBar in Knokke

Op zondag 12 september 2021 opende aan aan het Alfred Verweeplein  (= hét uitgangscentrum) in Knokke de eerste Mr. PandaBar, deel uitmakend van Mr.PandaWorld. In de toekomst zullen er nog openingen volgen in Brussel, Amsterdam, Düsseldorf en Parijs.

Het unieke concept ligt in de combinatie van cocktailbar, gastronomie en kunst.

Enkele maanden geleden kreeg Knokke er een illustere nieuwe bewoner bij: niemand minder dan de mysterieuze Mr. P. Fitzgerald, auteur van absolute meesterwerken als The Giant Greatsby en This Side of P. Als jonge panda werd Mr. P. jaren geleden wakker gemaakt door het geluid van een live band die in een nabije club indruk aan het maken was. Hij sleept zich uit bed, bezocht het optreden, en liet zich inspireren om als muziekliefhebber de wereld rond te trekken. Tijdens zijn reizen werd hij een echte wijnkenner en gastronoom, en die kennis heeft hij nu naar Knokke gebracht om er zijn eerste Mr.PandaBar te openen op het Alfred Verweeplein nr.22.

Het prachtige en zeer geslaagde interieur is geïnspireerd op de jaren ’20 tot ’40 en de Amerikaanse drooglegging: eigenlijk een Great Gatsby sfeer. Specialiteit van de Mr.PandaGastrobar zijn de sushi, maar ook Belgische klassiekers zoals toast kannibaal, garnaalkroketten en vissoep staan op de menukaart. Elke tweede zondag van de maand wordt er een Mr.PandaBrunch  gepresenteerd aan de prijs van € 39 (inclusief glaasje bubbels).

Om de twee maand zal Mr.PandaArtBar kunst tentoon stellen van internationale kunstenaars, in samenwerking met de internationaal gerenommeerde kunstliefhebber en entrepreneur annex skatefenomeen  Jeremy Kessler voor een tweemaandelijkse toestroom van artiesten zorgen die hun werk in Mr.PandaBar zelf mogen exposeren… en de eerste paar namen maken al meteen duidelijk dat het hen menens is! De werken zijn uiteraard ook te koop.

Nicolas Van Damme

Het is altijd mooi als iemand niet probeert te teren op zijn naam en dat is voor de Amerikaan Nicolas Van Damme (zijn grootouders wonen in Knokke), een van de zoons van de bekendste Belgische acteur aller tijden, actiester Jean-Claude ‘the Muscles from Brussels’ Van Damme, zeker het geval. Nicolas (of ‘Nic’ voor de vrienden) heeft doorheen de jaren immers succesvol aan zijn eigen weg getimmerd. Deze kunstenaar pur sang maakte zijn debuut als graffiti-artiest op de straten van Oregon, maar zette al snel zijn carrière verder in Los Angeles. ’s Mans markantste wapenfeit tot nu toe was echter een expositie in het luxueuze Meridian Hotel te Hong Kong, waar zijn door popart geïnspireerde schilderijen en beeldhouwwerken, die ook een toetsje van de typisch cartoonstijl van de jaren dertig met zich meedragen, enorm gesmaakt werden.

Nicolas Van Damme wijst naar één van zijn kunstwerken

Raphaël Vanderhaegen

Van de kleurrijke Nederlander Raphaël Vanderhaegen van Xpose Art wordt wel eens gezegd dat zijn door popart, streetart en graffiti beïnvloede schilderijen een weerspiegeling zijn van zijn persoonlijkheid. In tegenstelling tot de meeste andere artiesten binnen het genre, gebruikt hij echter enkel een penseel om populair figuren als Bugs Bunny en Pop-Eye op canvas tot leven te brengen, vaak mét bijhorende teksten.

Raphaël Vanderhaegen met één van zijn schilderijen

De kosmopolitische en trendy Mr.PandaArtBar zal ongetwijfeld een succes worden en spreekt een zeer verscheiden publiek aan.Kortom een aanwinst voor Knokke. Intussen is deze zaak al opgenomen in de zopas verschenen Gault&Millau Knokke 2021. Dagelijks geopend van 11 tot 22u.

Info: www.Mr-PandaBar.com

Perscontact: knokke@Mr-PandaBar.com
Verslag en foto’s: Patrick De Groote