Pas geopend camperterrein Kapermolen in Hasselt nu al succes
67351
post-template-default,single,single-post,postid-67351,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Pas geopend camperterrein Kapermolen in Hasselt nu al succes

Pas geopend camperterrein Kapermolen in Hasselt nu al succes

Het camperterrein Kapermolen, gelegen op wandelafstand van het stadscentrum van Hasselt, is amper geopend of men spreekt nu al van een succes. Het terrein dat ongeveer 1 hectare groot is, biedt plaats aan 20 kampeerwagens. Het is succesvol geïntegreerd in het Kapermolenpark en ligt naast de Japanse Tuin, hetgeen een extra troef is.

Campers tot 8 meter welkom

“ Het nieuwe camperterrein is een mooie aanvulling op het toeristisch aanbod van Hasselt, “aldus Schepen van Toerisme Rik Dehollogne. “De eerste cijfers tonen aan dat het al direct na de opening een groot succes is.”

Goede bezettingsgraad

Sinds de voorlopige opening eind maart heeft het terrein al meer dan 400 campers mogen verwelkomen. En hoewel het camperseizoen nog maar net is gestart, bedraagt de gemiddelde bezettingsgraad 45 procent. Ter vergelijking: volgens Toerisme Vlaanderen bedroeg de gemiddelde bezettingsgraad op de Vlaamse camperterreinen in dezelfde periode afgelopen jaar 49,7 procent. De gemiddelde verblijfsduur in Hasselt is 1,4 nachten, maar in tegenstelling tot veel andere terreinen mag men hier 5 dagen verblijven.

Het echtpaar Jouwe uit de Hautes-Alpes heeft het naar de zin

Correcte prijs

Ondanks de eerste kinderziektes, die nu tot het verleden behoren, wordt het succes reeds weerspiegeld in lovende recensies op diverse platforms. Daar behaalt Hasselt een gemiddelde score van 4,14 op 5.  Dat vindt ook Jean-Marie Jouwe uit het Franse Hautes-Alpes. Hij is hier met zijn echtgenote om Limburg te verkennen: “ We hebben de camperplek ontdekt via de app. ‘Park a Night’  en je kunt het terrein ook vinden op de app Aires CCI van Campingcar.info. Het is een zeer zuivere en praktische serviceplaats, goed gelegen en gemakkelijk bereikbaar aan de rand van de stad, maar toch op loopafstand van het centrum. De ondergrond is degelijk gestabiliseerd waardoor je bij regenweer geen problemen kent. Ook de prijs is zeer correct.”

Elien Meuwissen bij de afvalstraat

Zones

Elien Meeuwissen, deskundige Visit Hasselt: “Het camperterrein is verdeeld in 2 zones. De eerste zone is vrij toegankelijk, waar je vuil water kan lozen en gebruik kunt maken van een watertappunt. De tweede zone, afgesloten met een slagboom, biedt 20 plaatsen aan te midden van het groen. De plaatsen zijn ruim en divers qua grootte, voor campers tot 8 meter, met een tuintje om rustig te picknicken. Er is nog een gedeelte vrij gehouden, wellicht komt daar een picknicktafel. Zelfs een petanquebaan behoort tot de mogelijkheden.”

Geen cash

Slagboom bij zone 2

Aan de inkom van het camperterrein staat een betaalautomaat waar je kan selecteren hoeveel nachten je kunt blijven. Een andere mogelijkheid is om via de website of app AanUit.net je verblijf en voorzieningen te boeken en te betalen. Cash is niet mogelijk. Handig is dat je kunt zien of er nog plek is. Van oktober tot april betaal je 18 euro per nacht, terwijl het hoogseizoen van mei tot september 22 euro kost. Stroom en water zijn apart te verkrijgen.

Voor meer info: www.visithasselt.be/nl/camperterrein-kapermolen

Perscontact: Elien Meuwissen, via elien.meuwissen@hasselt.be

Tekst en foto’s: Jempi Welkenhuyzen – Visit Hasselt