BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Reeks Time to MOMO (Barcelona, Berlijn, Parijs, Toscane) 2020
34173
single,single-post,postid-34173,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

recensies

Reeks Time to MOMO (Barcelona, Berlijn, Parijs, Toscane) 2020

Dit zijn 4 hernieuwde edities van de Nederlandse steden- en regioreeks “Time to momo” (voorheen de 100% reisgidsen), onder leiding van een lokale redactie (respectievelijk: Annebeth Vis, Lars Smits ,Roosje Nieman, Kim Lansink).

De handige gidsen starten met een algemene rubriek onderverdeeld in: praktisch, vervoer,  fietsen en een aantal top-10 lijstjes (zoals restaurants en streetfood of koffie, architectuur of kunst/cultuur, zondag, relaxen of strand). Achteraan volgt dan nog “Tijd over?” en (het veel te beknopte) “Uitgaan”.

Het beste van deze steden en regio komt in 6 wandelroutes (variërend in afstand) aan bod: alleen voor Toscane is de 6de route een autoroute. In elke momo-gids wordt gestart met de routebeschrijving (met plattegrond met exacte stipaanduiding van de referenties), dan de bezienswaardigheden, en tenslotte de praktische rubrieken (eten en drinken; shoppen; leuk om te doen).

De gids is doorspekt met tal van aanbevolen (en dikwijls redelijk alternatieve) adresjes. Of alles onafhankelijk gekozen is kan moeilijk achterhaald worden, en is eigenlijk minder belangrijk. Achteraan is er nog de rubriek “Meer ontdekken” met interessante bezienswaardigheden en excursies. Opvallend is het moderne, hippe en trendy concept dat alle leeftijden kan aanspreken. De tips van “locals” (bij o.m. horeca en shopping) vinden wij zeker een meerwaarde, want hier verlaat men de klassieke paden. Uiteraard geeft deze reisgids geen volledig beeld van de steden of regio … dit is ook geenszins de bedoeling.

Achteraan is een thematische index en uitneembare “plattegrond” (of kaart) opgenomen met een overzicht van de geselecteerde (wandel en/of autoroutes), alsook een metrokaart (bij de steden) in de binnenachterflap. Deze leuke lifestyle-reisgidsen geven extra een downloadbare kaart-app. Wij zijn steeds meer fan en gebruiker van deze vrij unieke reeks!

Zie ook www.timetomomo.com

2020, 149 blz. per deel, uitgeverij mo’media Rotterdam, €16,99 per deel.

ISBN  978-90-5767-952-0 / 978-90-5767-953-7 / 978-90-5767-950-6 / 978-90-5767-954-4

Recensent: Patrick De Groote