BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Regional Guide – A Taste of Knokke-Heist 2023-2024
64641
post-template-default,single,single-post,postid-64641,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Regional Guide – A Taste of Knokke-Heist 2023-2024

Dit is de 2de uitgave (3 talig NL, F en D) van de nieuwe Gault&Millau-gids (eerste verscheen in 2021) voor deze riante badplaats. Het blijft nog steeds een wereldprimeur: een gids op  gemeentelijk niveau!  Knokke-Heist heeft trouwens een zeer goede reputatie als gastronomische topplaats.

“Noblesse oblige” zal men in Knokke-Heist gedacht hebben: niet minder dan 148 (onafhankelijk) geslecteerde adressen zijn in deze gastronomische gids opgenomen. 30.000 exemplaren werden gedrukt. Alle inwoners en tweedeverblijvers van Knokke-Heist, alsook de seizoenhuurders zullen een gratis exemplaar in de brievenbus ontvangen.

De culinaire gids is onderverdeeld in 3 categorieën. Niet minder dan 37 gastronomische restaurants werden geselecteerd, met daarbij de toprestaurants, gerangschikt naar het puntenaantal en koksmutsen (Bartholomeus scoort het hoogst met 18 punten en 4 koksmutsen), waarbij enkele nieuwkomers, en de stijgers.

Vervolgens zijn er 53 “specials” met diverse leuke extra adressen om te eten en drinken, alsook 58  “artisans & shops”: dit zijn de ambachtelijke topwinkels zoals traiteurs en speciaalzaken (voor vis, groenten, fruit, wijn…), bakkers & patisseries, ijssalons,….

Verder komen extra ook de Beach Bars (Knokke heeft er meer dan 25!) en de markten aan bod.

Opvallend is de opname van enkele adressen zoals het ziekenhuis AZ Zeno (winnaar van de G&M Catering Award rond Sustainability), of de Art Tour (kunst & gastronomie met een elektrische shuttlebus).

Lees ook de interviews met  enkele bekende foodies zoals Peter Goossens (nu in Knokke met het nieuwe restaurant La Rigue 14,5/20),  sterrenchef Edwin Menue van Cuines, 33 (16,5/20) , en Hendrik Dierendonck (die in 2024 een nieuw vleesrestaurant zal openen).

Positief  is ook de locatie van alle opgenomen zaken per rubriek op kaart.

Info: www.atasteofknokkeheist.be & Gault&Millau :  info@gaultmillau.be

Perscontact: Communicatiedienst Knokke-Heist:  communicatie@knokke-heist.be

148 blz., €19,95

 

Recensie:  Patrick De Groote