BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Romantisch weekendje weg
43057
post-template-default,single,single-post,postid-43057,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Romantisch weekendje weg

15 steden om te ontdekken met je geliefde

Met deze nieuwe reisgids blijven we eens te meer dichtbij huis. Deze handige reisgids van Jill Tersago loodst u door 15 interessante steden, waarvan 6 in ons land (nl. Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Luik), 5 in Nederland (nl.  Amsterdam, Den Haag, Maastricht, Rotterdam en Utrecht), en telkens 2 in Engeland (Brighton en Loden) en Frankrijk (Lille en Parijs). De focus ligt op een romantisch avontuur met twee, met familie of met vrienden.

Elke stad start met een originele typering en een inleiding met in vet gedrukte hoogtepunten. Dan volgen 10 rubrieken (telkens afgemeten op 1 blz met 4 geselecteerde items): ontbijten & brunchen; lunch; diner; overnachten; shoppen; met twee; leuk om te doen; romantisch plekje; verwennen; en bijzondere interieurs. Naast bekende toeristische plaatsen komen ook zeer veel verrassende buurten en etablissementen aan bod, zowel van eenvoudig tot zeer luxueus. Het is leuk om dankzij deze reisgids de kleine geheimen van de steden te leren ontdekken.

De teksten geven voldoende informatie (meestal met prijsindicatie) om zelf een geselecteerd programma samen te stellen. Uiteraard is de inhoud zeer tijdsgebonden: zal bijvoorbeeld het beroemde Metropole hotel in Brussel nog heropenen na de lockdown? En hoeveel adresjes zullen nog verder kunnen overleven? Toch is deze leuke reisgids hartverwarmend en inspirerend om de nabije toekomst hoopvol tegemoet te zien. En voor de meest romantische zielen: vooraan in de reisgids zijn 4 blz. aanbevolen en bijzondere adressen opgenomen met trouwlocaties in de stad.

Uitgeverij Lannoo, Tielt, 2021, 232 blz. ISBN 978 94 014 6105 4 ,  €22,99

Recensie: Patrick De Groote