BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Salzburgerland klaar voor het nieuwe wintersportseizoen
49775
post-template-default,single,single-post,postid-49775,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Salzburgerland klaar voor het nieuwe wintersportseizoen

We mogen weer reizen en dat de belangstelling daarvoor ook groot is, zagen we op de workshop over het nieuwe winterseizoen in Salzburgerland die Baltus Communications organiseerde. Wij spraken met Yvonne Rosenstatter van Salzburgerland Tourismus die ons alvast enkele tips gaf.

‘Salzburgerland is het jaar rond een uitstekende bestemming voor het hele gezin, maar zeker in de winter’ vertelt Yvonne. ‘Het wintersportseizoen start rond 20 november en loopt tot 1 mei.  Salzburgerland is trouwens een ideale bestemming voor gezinnen.  Er zijn meer dan 2000 hoog opgeleide ski- en snowboardleraars die zelfs les geven aan kinderen vanaf 3-4 jaar. Kinderen die nog te jong zijn om skiles te krijgen, kunnen terecht in een speciale kinderopvang.  Een topper voor skiërs is het skigebied Hochkönig, een indrukwekkend bergmassief met de 2941 m hoge Hochkönig.  Het gebied is sneeuwzeker en zeer veelzijdig.  De liften zijn modern en het is er niet zo druk waardoor het zowel gegeerd is bij families als bij wintersporters die gewoon lekker willen skiën.

Yvonne Rosenstatter van Salzburgerland Tourismus

Behalve skiën of snowboarden zijn er ook tal van fun-activiteiten zoals rodelen, of sleetje rijden. De langste rodelbaan ter wereld met een lengte van 14 km en een hoogteverschil van 1.300 meter ligt in Wildkogel-Arena in Neukirchen/Bramberg. Dankzij de verlichting kan men er ook ’s avonds rodelen.  Naast skiën, langlaufen en rodelen hebben zich ook nieuwe wintersporten ontwikkeld. Vroeger waren snowboarden en monoskiën dé funsporten maar tegenwoordig zijn dat vooral snowbiking, airbording, snowkiting, telemarken, skibob, zorbing, snowsailing, wintercanyoning, snowtubing, ski-safari’s,..

Een topper voor gezinnen zijn beslist de ‘Romantische’ arrensleetochten in Filzmoos waarbij arrensleeën getrokken door Friezen, Haflingers of Norikers je vanuit het centrum naar de Hofalmen brengen, waar lekkernijen uit de Pongau-keuken geserveerd worden.  

*Wat biedt Salzburgerland op gastronomisch gebied?

Iedereen kent natuurlijk de Wienerschnitzel maar er zijn nog meer typische gerechten zoals Kaisersschmarm, Knödel, Spatzln, Krapfen, Nudeln, Bauernschinken en de regionale kaasschotels.  Maar er is natuurlijk meer want zowel in de skihutten als op restaurant kan je ook lokale wild- of rundvleesspecialiteiten bestellen evenals vegetarische gerechten, verse gebakjes, cakes of taarten. Naast die regionale gerechten vind je in restaurants ook verfijnde gerechten met streekproducten. De Alpine gastronomie biedt vooral regionale producten die voor 60% bio zijn. Zo wordt er in de regio boter en kaas gemaakt van silovrije melk. Dit betekent dat de koeien uitsluitend gras en hooi eten en dus geen silovoer krijgen. Het biodorp Seeham is een echt bioparadijs want 90% van de landbouwproducten zijn bio.  Er is ook een oliemolen die 15 verschillende oliën perst op een traditionele wijze zoals 100 jaar geleden.

*Zijn er tijdens het winterseizoen ook events?

Nergens anders dan in Salzburgerland zijn de kerstmarkten zeer sfeervol.  De Christkindlmarkt aan de kathedraal van Salzburg ontstond al in de 16e eeuw. Ook de kerstmarkten van Zell am See, Kaprun, Lungau, Grossarl, Wolfgangsee en Radstadt zijn zeer bekend. Maar ook de kerstmarkten in de dorpen zijn zeer sfeervol en een bezoek waard.

*Welke logiesmogelijkheden biedt Salzburgerland?

Wat logies betreft zijn er mogelijkheden naar ieders budget. Naast een verblijf in een hotel is het ook mogelijk een chalet of een appartement te huren of in een B&B of zelfs op een boerderij te logeren.

Info: www.salzburgerland.com

Perscontact:  Agnes Van Duffelen      agnes@baltuscommunications.com

Verslag: Rita Goethals

Foto header: Erster Schnee im SalzburgerLand © SalzburgerLand Tourismus  Branislav Rohal