BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Sportpaleis aan zee : Proximus Pop Arena
47325
post-template-default,single,single-post,postid-47325,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Sportpaleis aan zee : Proximus Pop Arena

Natalia zette een uitverkochte popup arena in Middelkerke in vuur en vlam.  Het voelde als thuiskomen voor organisator Sportpaleis Group in Antwerpen. Sinds 12 maart vorig jaar was er immers geen concert meer georganiseerd. Maar nu mag het weer. En dus ging Sportpaleis Group in zee met Proximus om naast de voetbalwedstrijden van het E.K. ook terug concerten op punt te zetten. Allemaal volgens de coronaprotocollen. Een bezoek voor en achter de schermen van de popup arena bevestigde dit. Er wordt gewerkt met aparte in- en uitgangen, blokken voor de bubbels, ventilatie enz.

De tent van Veldeman Bree is 60 meter breed , 60 meter lang en 19 meter hoog.  Het dak is dicht waardoor er een hoge gezelligheidssfeer ontstaat. De zijkanten en achterzijde zijn deels open waardoor er een natuurlijke verluchting ontstaat. Er is plaats voor 5000 mensen, maar vanwege de Covid-maatregelen werkt men met een 70 procent bezetting. Daarnaast zijn er 7 bars voor een natje en een droogje.

De zomer van 2021 moet een muzikaal hoogtepunt worden aan onze Belgische kust. Door het feit dat heel wat toeristen kiezen voor een staycation, koos Sportpaleis Group voor een hub in Middelkerke. Aan het zgn. Vrijetijdspark aan de Westendelaan werd in no time een heuse Popup arena gebouwd, met aansluitend een chill plek en VIP club.  Jan Van Esbroeck CEO Sportpaleis Group vond in Yves Smolders (Versuz Hasselt) een partner om de Ipanema Beach Club, in een zelfde formule, uit te bouwen aan zee. De ambitie van beiden is om uit te groeien tot dé hotspot van de Belgische kust. Daarom hebben ze een optie tot drie jaar om op deze plek te kamperen. Burgemeester Jean-Marie Dedecker kan er alleen maar tevreden om zijn. Het openingsconcert van Natalia, begeleid door het 20 -koppige Antwerp PHilharmonic Orchestra, was goed voor 2500 toeschouwers. Die komen met de tram of 2 speciale buslijnen (Oostende-Nieuwpoort-Koksijde-Veurne) naar zijn stad. Er is zelfs een beperkte betaalparking voor de deur. De meeste van de concertgangers combineert het optreden met een dagje- of meer aan zee. En zo rollen de broodnodige euro’s in de vrijetijds- en horecasector.  De Ipanema Beach club staat garant voor een zuiderse setting en is vrij toegankelijk, voor, tijdens of na het concert.  Elke dag vanaf de middag geopend, behalve wanneer het regent. De deejays van Versuz zijn in residence. Gecommuniceerd wordt via de sociale media. Er is plaats voor 400 personen. De popup Arena krijgt een groen cachet. Zo is er een bewaakte fietsenstalling, inclusief voor elektrische fietsen en wordt gevraagd het afval te sorteren in de juiste containers.

Chill in Ipanema Beach Bar

Première

Kon men voetbal kijken op het grootste scherm aan de kust, deze tv-wand doet ook dienst bij de concerten om de artiesten beter in beeld te brengen.  En dat zijn er nogal wat: Cleymans & Van Geel, Axelle Red, Mama’s Jasje, Gers Pardoel, Alex Agnew en Soulsister. Maar ook Bart Peeters, Clouseau en Will Tura. Deze laatste zal hier in première zijn najaar tournee aftrappen. Om het schlagerfestival niet te vergeten: ambiance aan zee. Noteer nu al: Toto komt volgend jaar naar Middelkerke. Je kunt er al tickets voor kopen.

Info: www.popuparena.be

Perscontact:  Annelies Vrijdag   Annelies.vrijdag@sportpaleisgroep.be

Verslag: Jempi Welkenhuyzen
Foto’s: Anne Marie Jacob