BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Stockholm
34523
single,single-post,postid-34523,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

stockholm-recensie

Stockholm

In de ‘Wat en Hoe’ reeks van Kosmos laat Margot Eggenhuizen je Stockholm als stedentrip ontdekken. Deze stad heeft zo’n ruim en gevarieerd aanbod dat een stedentrip van 3-4 dagen niet voldoende is om al haar boeiende facetten te ontdekken.

De auteur maakt een selectie van top tien niet te missen bezienswaardigheden en de beste hotspots voor lunch (met het bekende smörgåsbord), diner en fika (koffiebreak met zoetigheden), adressen van hippe winkels, geleide tours (zoals de ABBA- en de metrokunsttoer), activiteiten voor de kids (met o.m. een speelpark rond figuren van Astrid Lindgren zoals Pippi Langkous).

De gids wijdt verder aandacht aan bezienswaardigheden die verspreid zijn over 14 eilanden. Niet alleen kunst en cultuur komen aan bod maar ook groene zones (40 % van de oppervlakte van Stockholm bestaat uit parken). Tips voor wandelingen en fietstochten en ééndagsuitstappen vanuit Stockholm ontbreken evenmin.

Uitklapbare omslag met kaartmateriaal. Gedetailleerde informatie over de bezienswaardigheden met vermelding website, bereikbaarheid per metro en prijsniveau (wat hierbij opvalt dat o.a. museumbezoek ook prijzig is).

Een vlot geschreven reisgids met veel fotomateriaal en leuke insidertips.

Een uitgave van Kosmos, 2019, 192 p., € 9,99   ISBN 978 90 215 7452 3

Recensent: Didier Van Houts