BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | TERHILLS RESORT by Center Parcs
45814
post-template-default,single,single-post,postid-45814,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

TERHILLS RESORT by Center Parcs

Van grauwe mijnsite tot groen recreatieoord

Met de sleuteloverdracht aan General Manager Frank Van Ouytsel is het nieuwste park van Center Parcs officieel ingehuldigd. De eerste gasten werden er vanaf 28 mei verwelkomd.  Het eindresultaat mag worden gezien Terhills Resort is een kleinschalig premium vakantieoord waar luxe en natuur hand in hand gaan met stijlvolle lodges aan het water. Hier draait alles om de harmonie tussen mens en natuur. Dat kan door te genieten op het strand of een bootje te huren vanaf je cottage om over het prachtige meer te varen. Of door te wandelen in de bossen van het Nationaal Park. Verder nodigt de omgeving uit om te shoppen in Maasmechelen Village, te relaxen bij Elaisa Wellness of te waterskiën op Terhills Cablepark.

Terhills-Resort-sleuteloverdracht Franck Gervais CEO Groupe Pierre & Vacances, Olivier Garaialde CEO Center Parcs Eu en Frank Van Ouytsel Manager Terhills Resort.

Wat vroeger een steenkool- en grindwinning was, heeft nu plaats gemaakt voor een uiterst groen vakantiepark, direct aan het Nationaal Park Hoge Kempen.. Terhills Resort telt 250 vrijstaande cottages, stijlvol ingericht voor twee tot twaalf personen. Een ruime woonkamer loopt over in een groot terras met BBQ, al-dan-niet met buitensauna en – douche. De slaapkamers hebben elk een eigen badkamer. De cottages zijn beschikbaar in twee luxeniveaus: VIP of Exclusive. Deels beschikken ze over een eigen aanlegsteiger. Best je bootje bij aankomst al reserveren. Er zijn ook tien mooie huisjes voor andersvaliden, waarbij een parkeerplaats voor de deur is voorzien. Verder is het vakantiepark autovrij.

Opvallend is de Country Club, een prachtig gebouw met panoramisch uitzicht op het meer.  Het complex herbergt de receptie, het culinair restaurant Terland, met verwarmd terras, de Kidsclub met indoor speeltuin, een superette, vergader- of workshopruimte en het Cycle Center. Ook biedt het toegang tot het binnenzwembad Aqua Garden met alle faciliteiten, van binnenzwembad met stroomversnelling, een kinderbad, jacuzzi tot een infinity pool in de open lucht. Het zwembad werd opgeleverd met tropische planten en bomen, sommige wel tot 150 jaar oud, uit Thailand, Cambodja en Laos. Pronkstuk is een Bengaalse vijgenboom! Het Beach House is de juiste plek om te aperitieven.

Tropisch zwembad

Activiteiten

Terhills Resort biedt een groot scala aan binnen- en buitenactiviteiten, zoals workshops bootcamp of rafts bouwen, op wandel met de family rangers, kanoën of varen met e-boats. Andere faciliteiten zijn een kinderboerderij en een minigolfbaan.

Duurzaamheid is geen loze kreet in Terhills Resort. De cottages zijn van houtskeletbouw en ongeveer een derde van de energie in het park wordt opgewekt door een drijvend zonnepark, het enige in de provincie. Er werd gewerkt met lokale producenten waardoor de voetafdruk werd verkleind. En er is opnieuw ingezet ecologische- en biodiversiteit. Zo werd er 219 hectare mijngrond gesaneerd, waarvan er 100 hectare werden teruggegeven aan de natuur, de resterende 119 hectare blijven beschikbaar voor recreatie en toeristische ontwikkelingen. En er is geopteerd voor groen vervoer op de site: denk aan E-Mobility zoals elektrische golfkarretjes, zelfrijdende shuttles, steps en fietsen. Al bij al investeerde de Limburgse Reconversie Maatschappij LRM zo’n slordige 100 miljoen in Terhills Resort. Daartegenover staat een rechtstreeks tewerkstelling van 200 man. Gehoopt wordt op 320.000 overnachtingen, een haalbare kaart, sinds corona, kortbij vakanties de laatste twee jaar zeer in de lift zitten.

Info: https://www.centerparcs.be/be-vl

Perscontact: marthijn.tabak@groupepvcp.com en lucia@origami.be

Tekst en foto’s: Jempi Welkenhuyzen / Origami.be