BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | To die for Portugal
33423
single,single-post,postid-33423,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

To-Die-For-Portugal

To die for Portugal

Een ietwat eigenzinnig reisboek, zoals de subtitel ‘Not your average travel guide’ reeds doet vermoeden en waarbij zowel de Engelstalige teksten als de foto’s een evenwaardige rol spelen.
Auteur Veerle Devos, die reeds een tijdje in Portugal woont, en fotograaf Yves Callewaert, maakten een roadtrip doorheen Portugal op zoek naar die ‘to die for’ locaties. Zij brengen dit ook letterlijk in beeld door op elke foto Veerle in blauw kleed ‘levenloos’ te fotograferen. Zo komen 122 unieke plekjes in Portugal in beeld waarbij de aandacht voor ‘het lijk in blauw’ soms de bovenhand haalt.
Bij iedere foto hoort één pagina vlot geschreven tekst, met niet alleen oog voor landschappen, monumenten, lokale markten … maar ook met leuke eet- en slaapadresjes, ateliers voor ambachtslui, aparte rondleidingen, enz.

Een minpuntje vinden we dat de locaties niet geografisch bijeengebracht werden: zo vinden we tekst en foto over Porto op 4 verschillende plaatsen, over Lissabon zelfs op 12 plaatsen.

Auteur Veerle Devos schrijft niet alleen, maar laat je ook alle ‘to die for’ locaties ontdekken als reisbegeleidster (https://lisboneye.eu/).

Een uitgave van ‘Beefcake Publishing’, 2019, 262 p. ISBN 978 949 311 1196 € 20,00

Recensent: Didier Van Houts