BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Toerisme Oost-Vlaanderen lanceert ‘Waterlanden’
32564
single,single-post,postid-32564,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

P1340327 kopie

Toerisme Oost-Vlaanderen lanceert ‘Waterlanden’

waterlandenZes routes op het wandelnetwerk Kalkense Meersen, Donkmeer

‘Waterlanden’ de nieuwste wandelgids van Toerisme Oost-Vlaanderen brengt wandelaars naar een van de mooiste natuurgebieden van de provincie. Een breed uitwaaierende oerrivier die de voorloper is van de Schelde boetseerde het landschap tot wat het nu is: een lappendeken van bloemrijke weiden, dooraderd met grachten en kanaaltjes en omzoomd door turfputten. In dit gebied vind je niet enkel echte stilte maar ook bijzondere fauna en flora en uiteraard ook topadresjes waar het heerlijk uitrusten is.

Trekpleister

Het wandelnetwerk Kalkense Meersen – Donkmeer is een knooppuntnetwerk met 165 km aan bewegwijzerde wandelpaden. Op amper een half uurtje fietsen van Gent was dit natuurgebied lange tijd een goed bewaard geheim dat zich situeerde tussen Wetteren, Laarne, Berlare en Wichelen. Maar sinds het deel uitmaakt van het Sigmaplan om gecontroleerd overstromingsgebied te creëren voor de machtige Schelde en er ook een wandelnetwerk in werd uitgetekend, is het gebied uitgegroeid tot een volwaardige trekpleister voor natuurliefhebbers, wandelaars, ornithologen en amateurfotografen.

Zes routes

Landschap in de Kalkense Meersen

Landschap in de Kalkense Meersen

‘Waterlanden’ is de zevende publicatie in een reeks fiets- en wandelgidsen van Toerisme Oost-Vlaanderen. De zes routes van gemiddeld tien kilometer vertrekken elk vanuit een van de omliggende dorpskernen, lopen via knooppunten en sluiten op elkaar aan, wat combinaties tussen twee of meerdere lussen mogelijk maakt. De wandelroutes die in ‘Waterlanden’ aan bod komen zijn de Stuifduinroute, een 11 km lange route in Wetteren.  De Vuursteenroute is een 9 km lange wandeling rond de Kalkense Meersen.  In de buurt van Schellebelle loopt de 8 km lange Gallowayroute. Wie de Kasteelparkroute kiest, wandelt 10,5 km in de buurt van Berlare Kasteelpark. De Turfputroute is een 10 km lange route rond het Donkmeer in Berlare. De zesde route is de 9 km lange Waterhoekroute in Berlare Waterhoek.

De wandelgids ‘Waterlanden’ telt 104 pagina’s en bevat naast een wandelkaart en een beschrijving heel wat weetjes over de regio, tips voor een natje en een droogje onderweg en een gesprek met een typische local.

Praktisch:

De wandelgids ‘Waterlanden’ kost zes euro en kan besteld worden via www.tov.be/waterlanden.  De andere zes gids zijn eveneens online te koop via www.tov.be/webshop.

Perscontact: Steven De Backer steven.de.backer@oost-vlaanderen.be

Tekst en foto’s: Rita Goethals