BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Trotter Korfoe-Zakynthos, Ionische eilanden
39491
post-template-default,single,single-post,postid-39491,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Trotter Korfoe-Zakynthos, Ionische eilanden

Deze nieuwe uitgave (oorspronkelijk de Franse Guide du Routard) is een goede reisplanner voor een vakantie op de westelijk gelegen Griekse eilanden, meer bepaald in de Ionische Zee. Deze handige reisgids start met een interessante algemene rubriek “Mens, maatschappij, natuur en cultuur” over Griekenland. Naast o.m. geschiedenis komen ook de Grieks-Turkse relaties en de recente economische crisissen aan bod. Daarna volgt het uitgebreide deel “Praktisch”. Opvallend is dat als bonus bij deze vlot geschreven reisgids een omvangrijk deel over “Athene en Attica” (p.101 tot en met p.178) geïntegreerd is. Dan pas volgt een boeiende inleiding over de Griekse Eilanden … en eindelijk volgt de kern van deze reisgids “Ionische Eilanden” (vanaf p.191).

Positief zijn de talrijke aanbevolen praktische tips (b.v. over transport) en adresjes (slapen, eten, drinken) voor alle budgetklassen, alsook de kaderstukjes”Wist je dit?”. Het aantal foto’s is goed gedoseerd, alsook het aantal plattegronden.

Bij de 7 toppers handelen er 5 over Athene … en slechts 2 over de Ionische Eilanden! Ondanks de goede indruk en de geactualiseerde informatie van deze reisgids, blijft het aandeel over de Ionische Eilanden vrij (of té ?) beperkt.

Uitgeverij Lannoo,  2020, 279 blz., €18,99.,ISBN 9 789401 466356

Recensie: Patrick De Groote