Veel nieuwigheden op de 15e editie van Winterland
65062
post-template-default,single,single-post,postid-65062,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Veel nieuwigheden op de 15e editie van Winterland

Veel nieuwigheden op de 15e editie van Winterland

Van 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024 gooit Winterland Hasselt weer de deuren open. Op het Kol.Dusartplein zorgen 86 standhouders, tien chalets, een hypermoderne ijspiste, 120 kerstbomen en nog veel meer voor 15.000 vierkante meter aan winterpret. Er worden 650.000 bezoekers verwacht. Daarmee positioneert Hasselt zich tussen de kerstmarkten van Maastricht, Aken, Keulen en Colmar. Niet voor niets dat Hasselt de connectie met de binnenstad dan ook belangrijk vindt. Om de doorstroming vlot te laten verlopen werd er een zgn. ‘winterkaart’ ontwikkeld waarmee toeristen de hotspots en bezienswaardigheden van de stad kunnen vinden. Uiteraard dat de middenstand dan ook de kerstshopping breed in de etalage brengt. Zo wordt Winterland een deel van het DNA van Hasselt.

Ondanks het vaste concept van Winterland wordt er jaarlijks vernieuwd. Zo krijgt het Grand Café een volledig nieuwe verlichting en wordt de overdekte en energiezuinige schaatsbaan tot 1200 vierkante meter vergroot. Ook wordt daar ingezet op extra decoratie, waardoor de beleving op het ijs nog sterker wordt. Uiteraard zijn er de blikvangers zoals het reuzenrad en het Kerstmis-Hotel. Maar het publiek komt toch vooral voor de Kerstmarkt. En dus staan er 86 paviljoententen en 10 chalets uit ons land, Nederland, Frankrijk, Duitsland, tot zelfs Canada en Z. Amerika toe. Daar vindt men alles van Hasseltse jenever tot de bekende Duitse Bratwurst. In een specifieke kerstshop verkoopt men alleen maar originele kerststukken, zeker zo handig voor onder de kerstboom.

Grote intocht van de Kerstman

Tiroler Fest

Er is heel wat animatie voorzien op Winterland, goed voor 35 events. Top is wel de eerste officiële intocht van de Kerstman. Op 9 december volgt hij met een heuse parade de route vanaf Quartier Blue naar Winterland. Dit zal enorm veel volk op de been brengen. Het publiek kan hem aansluitend dan ontmoeten in het Huis van de Kerstman. Op zondagvoormiddag 17 december organiseert Winterland dan een exclusief ontbijt met hem. En op 30 december gaat het terug richting Lapland. Ook nieuw en exclusief is ‘Versuz on Ice’. Elke vrijdag tussen 20u en 22 u zorgen de deejays van discotheek The Versuz voor een ambianceset op de ijspiste, een leuke opwarmer om eventueel nadien verder te feesten in de dancing zelf. En in de grote Almhütte wordt het bekende Moose Bar-concept met het Tirolerfest verder gezet. Om de dinnerparty met vuurwerk op Oudjaarsavond niet te vergeten.

Schepenen Rik Dehollogne, Habib Elouakili, org. Maurice Schoenmaekers en media-adviseur L1 RTV Roy Gulikers

Wie dan het lijstje goede voornemens opstelt en  wil stoppen met roken, tippen we de rookstopcoach Els Bosch. Zij komt naar Hasselt om vragen te beantwoorden, haar boek te signeren en rookstopsessies online te promoten.  “ Het is slechts een greep uit het brede aanbod, “aldus organisator Maurice Schoenmaekers, “ Naast de vele dansactiviteiten, DJ Rikky én bekende Vlaamse en Nederlandse vedetten, willen we met deze feesteditie de stad en de jaarlijks trouwe bezoekers danken voor de voorbije jaren. Dit jaar hebben we opnieuw heel wat geïnvesteerd in licht en geluid – denk aan 400.000 ledlampjes-  versiering en aankleding, waardoor het nog gezelliger toeven is op Winterland.”

Praktisch

Winterland Hasselt loopt van 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024.  De toegang tot de site is gratis. Wil je niet aanschuiven voor bepaalde activiteiten en zeker zijn van een plekje, bestel dan online je tickets. Inkom voor de schaatsbaan is 6 euro en idem voor het verhuur van de schaatsen. Voor openingsuren, programma, attracties, businesspakketten, surf naar www.winterland.be ,  e-mail naar info@winterland.be of bel +32 (0)473.71 07 79. Ook op Facebook en Instagram. Voor toeristische info of de ‘winterkaart’ kijk op www.visithasselt.be of bel Toerisme Hasselt + (0)11.23 95 40

Tekst: Jempi Welkenhuyzen – Foto’s: Anne Marie Jacob