BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Vlotter, stevig blond streekbier
41444
post-template-default,single,single-post,postid-41444,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Vlotter, stevig blond streekbier

Niel is een plaats in de provincie Antwerpen, goed voor een 10.000 inwoners, aan de noordelijke rechteroever van de Rupel. Daar ligt dorpsbrouwerij De Klem, bekend van zijn degustatiebieren ‘Hellegat’ en ‘Rupeliaan’. Sinds kort brouwt men er ook ‘Vlotter’. Een stevig blond streekbier, meer nog, een tripel (8,5 % alcohol) dat zich kenmerkt door een fruitig aroma, een volle florale smaak, met delicate bitters en een lichte citrus afdronk. Door de uitgelezen keuze van biologisch gerstmout gecombineerd met Belgische cascade hop kan men spreken van een exquis genot. Een bier van hoge gisting, ongepasteuriseerd en ongefilterd met nagisting op de fles.  Zwaar maar delicaat blond, dat dan wel ‘Vlotter’ mag heten, maar toch met zekere reserve en op rustige wijze mag worden gedronken. Geen doordrinker dus, maar veeleer een bier om van te genieten.

Olivier Op De Beeck van Brouwerij De Klem (foto Yannig VD Wouwer)

Het mooie aan dit nieuwe initiatief is dat de brouwerij investeert in duurzame werkgelegenheid. Men verschaft mensen met een fysieke of mentale beperking een gedegen en bestendige werkplek. Dus wie zo’n ‘Vlotter’ drinkt, draagt rechtstreeks bij tot een sociaal doel. Als dat geen goed excuus is. Speciaal voor de feestdagen is er een mooie verpakking met vier biertjes en een glas op de markt gebracht. 

Voor meer informatie en verkoop: https://handmande.be/nl en https://brouwerijdeklem.be

Schol bier drink je niet alleen

Perscontact:   Elke Hadermann      elke@globalimage.be

Tekst: Jempi Welkenhuyzen