BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Wandelen in Vlaams-Brabant
54654
post-template-default,single,single-post,postid-54654,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Wandelen in Vlaams-Brabant

In de reeks ‘Odyssee Reisgidsen – Uit je kot” publiceert BFTP-collega Robert Declerck een wandelgids voor elke Vlaamse provincie. Recent verscheen deze over de jongste provincie van Vlaanderen: Vlaams-Brabant.

In het inleidend hoofdstuk schetst de auteur een beknopte geschiedenis, de verschillende landschapstypes en de Vlaams-Brabantse eet- en drankspecialiteiten.

De provincie wordt verkend in tien uitgestippelde wandelingen waarbij aandacht wordt geschonken aan erfgoed, geschiedenis en de stedelijke natuur meestal langs de talrijke rivier (tjes) die de provincie telt zoals de Demer, de Mark, de grote en kleine Gete, de Dijle,  Zo wordt er gewandeld in Aarschot, Diest, Galmaarden, Landen, Leuven, Oud-Heverlee, Tienen, Zichem en Zoutleeuw.

Het startpunt is steeds het station en de afstand varieert tussen 4,7 km en 7,1 km. Bij iedere uitgestippelde wandeling hoort een kaartje, kaderstukjes en allerlei leuke wetenswaardigheden zoals de pepernoten van Scherpenheuvel, de legende van Pauwel in Galmaarden, het station van Tienen dat het oudste overeind staande stationsgebouw van België is…

Iedere wandeling wordt afgesloten met enkele adressen van cafeetjes met typische interieurs, lokale bieren en gerechten.

Handig formaat en talrijke foto’s, o.a. van BFTP collega.

Een Odyssee Reisgids, 2022, 88 p., € 16, ISBN 9789461231406

Recensie: Didier Van Houts