BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Wanderlust – de meest legendarische hiking trails ter wereld
32031
single,single-post,postid-32031,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Wanderlust

Wanderlust – de meest legendarische hiking trails ter wereld

‘Wanderlust’ beschrijft legendarische wandelroutes wereldwijd. De enorme diversiteit aan landschappen en culturen van onze planeet aarde worden al wandelend ontdekt. Sommige wandelpaden bestaan reeds eeuwenlang, zoals de pelgrimsroute El Kumano Kodo in Japan, de St Olafspaden in Scandinavië, de tocht rond de heilige berg Kailash in Tibet en de beklimming van de berg Sinaï in Egypte. Andere wandelroutes zijn eerder bergroutes, zoals deze tussen de Mont Blanc en de Matterhorn, de Kilimandjaro en de Inca Trail naar  de precolumbiaanse ruïnes van Machu Picchu.

Sommige legendarische  wandelroutes werden onlangs in een modern jasje gestoken, zoals de Baker Trail (1860-1870) die door Zuid-Soedan en Oeganda loopt naar de bronnen van de ‘Witte Nijl’.

Wat betreft afstand en duur is er grote variatie: van 11 km of 3 uur voor de Cinque Terre  tot 3523 km of 6 maanden voor de Appalachian Trail

Dit boek is geen wandelgids. Hoewel het kaarten en praktische info geeft over afstand, moeilijkheidsgraad, accommodatie moet je het eerder zien als een verkenning voor een legendarische wandeltocht. Prachtig fotomateriaal doet je wegdromen naar ‘Wanderlust’.

Kosmos Uitgevers, 2019, 256 p., ISBN 9789021573236, € 35,00

Recensent: Didier Van Houts