BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Weekenden aan het water
40439
post-template-default,single,single-post,postid-40439,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Weekenden aan het water

Slapen aan zee, meer en rivier

Deze nieuwe Nederlandse inspiratiegids (van de kersverse uitgeverij Fjord) speelt eens te meer in op het dichtbij-aan-huis-toerisme omwille van de coronacrisis. In totaal worden 45 speciale hotels (en b&b) besproken, aan of nabij het water in Nederland (37 x) en België (slechts 8!). Onderverdeeld naar “Zoet water” (dus rivieren, meren, plassen) met 23 geselecteerde hotels en “Zout water” (dus aan zee) met 22 hotels. Bij elke locatie wordt een korte en leuke inleiding gegeven, vervolgens de bespreking van het hotel (of meerdere hotels), en tenslotte nog informatie wat er te doen is, alsook bijkomende suggesties voor logies, horeca en varia. Telkens is daarbij een zeer rudimentaire en kinderachtige kaartschets die zo goed als onleesbaar en onbruikbaar is… jammer, dit is echt onaanvaardbaar!  

De selectie van de hotels is uiteraard subjectief, en misschien ook wat lukraak gekozen, en geeft geen enkele informatie over de prijsklasse. Wel kan men uit de teksten afleiden dat alle comfortklassen en stijlen aan bod komen, en ik vermoed dat het vooral om duurdere hotels gaat.

Ons land wordt schromelijk onderbedeeld… maar ja, Nederland is wel het “waterland” bij uitstek. Slechts hier en daar is er een foutje te ontdekken: de Ezelstraat en Smedenstraat in Brugge liggen niet in het aanbevolen Sint-Annakwartier!

Deze reisgids is wel mooi verzorgd en rijkelijk geïllustreerd en kan alleen aanbevolen worden als inspiratiegids …en dit was toch ook de opzet!

Verschillende auteurs. Idee & concept: Petra de Hamer en Bianca Enthoven.

Uitgeverij Fjord, Rotterdam, 2020, ISBN 9789083014838, 224 blz, €22,50

Recensie: Patrick De Groote