BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Weekenden in het groen. Bos, heide, polders en heuvels
54092
post-template-default,single,single-post,postid-54092,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Weekenden in het groen. Bos, heide, polders en heuvels

Op weekend in de mooiste natuurgebieden van Nederland en België met 55 unieke logeeradressen (hotels, b&b, jeugdlogies …) en tientallen actieve buitentips (vooral fietsen en wandelen). Onderverdeeld in 4 rubrieken (Heide & bos / polders / heuvels & bos / langs de kust) met 5 natuurbestemmingen in ons land en 7 in Nederland. Leuk voorgesteld en (té?) overvloedig geïllustreerd.

Toch zijn er enkele minpunten: er is geen enkele prijsindicatie voor het logies en ook geen enkele kwaliteitsaanduiding (of classificatie). Uit ervaring weten wij dat er verschillende budgetadressen bij zijn (zoals Stayokay in Nederland, voorheen de Nederlandse Jeugdherbercentrale) maar evengoed (zeer) dure topadressen zoals La Butte aux Bois in Lanaken. Enkele adresjes voor logeren in de bomen staan garant voor een unieke ervaring.

De uitleg bij de plaatsen en bij de tips is in het algemeen oppervlakkig. De (Antwerpse) Kempen zijn het grootste groene paradijs in België… hebben zij nog nooit van de Ardennen gehoord? De landloperkolonies van Merksplas en Wortel zijn intussen Unesco-Werelderfgoed … maar dit wordt zelfs niet vermeld.

Dit leuke boek van Lisette Schmidt en Toni De Coninck heeft voor ons alleen een waarde als inspiratieboek.

Uitgeverij Fjord, Rotterdam, 2022, € 23,50, 208 blz.,  ISBN 978 90 8316 911 8

Recensent: Patrick De Groote