BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Wijnland Duitsland – Ontdekken, proeven en beleven
46121
post-template-default,single,single-post,postid-46121,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Wijnland Duitsland – Ontdekken, proeven en beleven

Deze schitterende publicatie onthult alle geheimen van de (voor ons toch minder bekende) Duitse wijnen. Zeer interessant is de achtergrondinformatie omtrent de (specifieke Duitse wijn-) wetgeving, de druivenrassen, de classificatie van wijnen, de geschiedenis van de wijnregio’s, alsook bodem en klimaat. De voornaamste wijndomeinen komen uitgebreid aan bod, met als meerwaarde de integratie van “portretten van inspirerende personen (zoals de wijnbouwers)”

Het boek is logisch en alfabetisch ingedeeld volgens alle Duitse wijngebieden (die ook op de overzichtskaart staan). Elk wijngebied start met een kaartje en een interessante steekkaart (oppervlakte, verhouding wit/rood, topwijngaarden, procentuele verdeling naar druivenrassen). Vervolgens algemene informatie en daarna de aanbevolen wijndomeinen en adresjes.

De auteurs Gerd Brabant en Marc Roovers hebben duidelijk hun rijke ervaringen en passies gebundeld in dit unieke naslagwerk, dat uiteraard een must is voor sommeliers en wijnliefhebbers. Maar ook de toerist zal dankbaar zijn met de ontdekking van talrijke (veelal onbekende) wijnbestemmingen, de uitgestippelde wandelingen (met aanbevolen wijnproef-adresjes), wijnroutes en de aanbevolen adresjes (waar eten en overnachten?) met toelichting. Wist u dat Duitsland wereldkampioen is voor de consumptie van schuimwijn? Vandaar dat ook de Sekt uitgebreid aan bod komt.

Dit inspirerend  boek is overvloedig en geïllustreerd met prachtige foto’s en talrijke kaarten (weliswaar zonder schaal!). Er ontbreekt (jammer genoeg) een register … dit zou het naslagwerk wel ten goede zijn gekomen. Gelukkig is er een uitgebreide bibliografie.

Kortom: een passioneel en uniek naslagwerk. Een absolute must. Prosit!

Uitgeverij: Stichting Kunst Boek, Oostkamp. 2021, 416 blz., € 45,
ISBN 978-90-5856-662-1

Recensie: Patrick De Groote