BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Winterland Hasselt wordt Covid Safe Zone
50505
post-template-default,single,single-post,postid-50505,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Winterland Hasselt wordt Covid Safe Zone

Ook al pleiten de experten om de massa-evenementen terug af te lasten, Winterland Hasselt gaat door. Een strenge controle op de coronapas moet ervoor zorgen dat de maximale veiligheid gegarandeerd wordt. Alleen zo kan men gaan voor een echte winterbeleving, luidt het.

Vanaf zaterdag 20 november 2021 tot en met  zondag 9 januari 2022, het einde van de Kerstvakantie, kan men op het Kolonel Dusartplein terecht voor de 13e editie. “Met een Covid Safe Ticket’ kan het publiek opnieuw gratis genieten van 13.000 vierkante meter winterpret, met centraal de 1000 vierkante meter overdekte schaatsbaan, het Grand Café, de Aspen Lounge én een nieuwe Spiegeltent. Er zijn diverse eet- en drankstandjes, een overdekte markt en diverse attracties, waarvan het 34 meter hoge reuzenrad wel het bekendste is. Ook worden er special-media spots ingericht waar er ruimte is voor tiktok opnames of instagramfoto’s.  Sinterklaas wordt verwelkomd en nadien neemt de Kerstman zijn intrek op zijn vaste stek, het Huis van de Kerstman, “ aldus organisator Maurice Schoenmaeckers.

Els De Schepper en Maurice Schoenmaeckers

Voor deze editie heeft men nog meer ingezet op beleving. Zo is er ‘Skate4singles’ en kun je een ‘les op het ijs’ volgen, die door PXL Hasselt wordt uitgerold. Stand-Up comedians Bert Gabriëls, Johnny Trash en Jeroen Verdick geven present.  Voor Gabriëls is het de ultieme try-out van zijn eindejaarsconference die later elders wordt opgenomen voor televisie.  Op de muzikale zondagen worden o.a. Ayla Dunes en Yvan Guilini verwacht. Deze laatste scoorde destijds een wereldhit met ‘Winter Memories’ en is sinds kort terug met een CD. Die zal hij voor het eerst in een publieke showcase in Hasselt voorstellen. Er zijn de zgn. Bal Populairs en voor de jaarwisseling tekent DJ Kurt Frederickx in combinatie met een exclusief optreden van The Southside Temptations. Leuk is dat, net zoals op de kermis, er een prikkelarme dag zal worden voorzien: geen flikkerlichten en de muziek zal op een lager volume worden gezet.

Corona

Als je weet dat er de voorbije editie in 2019 zo’n 600.000 bezoekers afzakten naar Winterland, dan begrijp je dat door de corona-omstandigheden niets aan het toeval wordt overgelaten. Safety first, heet het.  Bij de 3 in- en uitgangen wordt er gecontroleerd op het Covid Safe Ticket. Je kan zowel je QR-code via de Covid Safe App, als je afgeprinte code op je EU Digital Covid Certificate laten scannen. Uiteraard hoort daar de identiteitskaart bij. Bij groen licht mag je vrij rondlopen op het terrein zonder mondmasker. Wie zich veiliger voelt mét kan dit uiteraard blijven dragen. De organisatie zegt permanent het overleg van de experten te volgen in functie van de regels.

Jenevershow

Jos Tuts keert terug naar de Spiegeltent met zijn geweldige jenevershow. Tuts, die als bekende Hasselaar, nog een Golden Lifetime Achievement Award in de wacht sleepte, weet als geen ander hoe hij zijn publiek moet entertainen. Het belooft dan ook weer een heerlijke voorstelling te worden.

Els de Schepper

Ook Els de Schepper zakt af naar Hasselt. Naast de start van haar theatertournee ‘Els ziet ze vliegen’ lanceert de theatermaker, cabaretière, zangeres en schrijfster haar geluksboek ‘Jij krijgt een pluim’. Boek dat via crowdfunding tot stand kwam. Samen met Steven Boers, ex-Katastroof, schreef ze ‘een hilarische handleiding voor een lichter leven’, oftewel een collage van teksten, schilderijen en afbeeldingen. Dit alles aangevuld met getekende figuren van Stef, maar gecombineerd met hun beider inzichtelijke humor. ‘Jij krijgt een pluim’ blijkt een zegen voor de ziel. ‘Het is een feelgood- en dank-je- boek om cadeau te doen aan jezelf of aan iemand die je graag wil laten weten dat je hem of haar erg waardeert,’ heet het. Het boek is normaliter alleen online verkrijgbaar, maar wie fysiek een exemplaar wil aankopen, kan dat speciaal in Hasselt. Speciaal want je krijgt er nog een inkomticket bij voor een ludieke lezing die de Schepper op Winterland komt geven.

Verbinding

Er is duidelijk gezorgd voor een synergie met de binnenstad. Die baadt in dezelfde sfeer. Er is een winterwandeling voorzien. De stad vraagt de diverse buurten te versieren. Ook is er her en der kerstdecoratie voorzien. Uiteraard heeft Hasselt nog veel meer te bieden. Denk aan de musea, Plopsa Indoor, er zijn kerstconcerten en de binnenstad biedt heel wat leuke shoppingartikelen aan.

Toegang gratis. Alle info en tickets voor het programma: www.winterland.be

Perscontact: mauricel@winterland.be

Verslag: Jempi Welkenhuyzen

Foto’s: Anne-Marie Jacob