BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Zeeland
55141
post-template-default,single,single-post,postid-55141,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

Zeeland

“Zeeland” is de nieuwste uitgave van de populaire Nederlandse steden- en regioreeks “Time to momo” (voorheen de 100% reisgidsen), samengesteld door “locals”. Zij geven 38 trips weer met de leukste, lekkerste en levendigste plekken, verdeeld over 4 steden (Middelburg, Vlissingen, Goes en Zierikzee), de eilanden (Walcheren, Noord-Beveland, Zuid-Beveland, Tholen, Schouwen-Duiveland) en het bourgondische Zeeuws-Vlaanderen (opgesplitst in Oost en West).

Elke locatie heeft een plattegrond of kaart (gelukkig met schaal) met aanduiding van de geselecteerde items, die verdeeld zijn over de rubrieken uitjes, bezienswaardigheden, eten & drinken, shoppen, leuk om te doen, en hotels. Achteraan is een index opgenomen.

De gids is doorspekt met tal van aanbevolen en veelal redelijk alternatieve adresjes. Of alles onafhankelijk gekozen is kan moeilijk achterhaald worden, en is eigenlijk van geen belang. Opvallend is het moderne, hippe en trendy concept dat vooral de jongere leeftijdsgroepen kan aanspreken. De tips van de “locals” vinden wij zeker een meerwaarde, want hier verlaat men de klassieke paden. Nadeel is wel de oppervlakkigheid van alle teksten en informatie. Het boekje is wel vlot geschreven en rijkelijk geïllustreerd. Zoals alle reisgidsen/boeken post-corona is ook hier de aankoopprijs duidelijk gestegen.

Het is dan ook geen echte reisgids maar wel een inspiratiegids voor levensgenieters. Kortom: het is een leuk lifestyle boekje … maar onmisbaar is het zeker niet.

Een uitgave van Mo’media Rotterdam, 2022, 128 blz., €19,99. ISBN 978-94-93273-07-8

Recensent: Patrick De Groote