BFTP - Belgian Federation for Tourist Press | Zeven Werelden – Eén Planeet
32034
single,single-post,postid-32034,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Belgian Federation of Tourist Press

zeven-werelden-een-planeet

Zeven Werelden – Eén Planeet

‘Zeven werelden – één planeet’ is het begeleidend lees- en fotoboek bij de BBC-natuurserie ‘One Planet – Seven Worlds’ van de bekende Britse bioloog en natuurdocumentairemaker  David Attenborough.

Onze planeet was 200 miljoen jaren geleden één landmassa, de ‘Pangea’. Dit oercontinent scheurde uiteen tot zeven continenten die we nu kennen: Zuid-Amerika, Australazië, Noord-Amerika, Antarcica, Azië, Afrika en Europa. Op elk van deze continenten ontwikkelde zich een eigen fauna en flora. Dit boek geeft een inzicht in het bijzondere diergedrag en natuurontwikkeling van ieder continent. Het waarom  welke dieren en welke planten op een bepaald continent leven komt uitgebreid aan bod. Bijvoorbeeld waarom mensapen in de tropische wouden van Afrika en Azië en niet in deze van Zuid-Amerika? Ook de invloed van geïmporteerde dieren op de lokale dierenpopulatie en de gevolgen van de immer stijgende bevolkingsgroei wordt aangetoond.

De teksten zijn heel toegankelijk geschreven en geven een meerwaarde aan de natuurdocumentaire. Fauna en flora zijn op een indrukwekkende manier haarscherp gefotografeerd en meestal paginagroot afgedrukt (226 mm x 295 mm). Aan het einde van ieder hoofdstuk is de paragraaf ‘Achter de schermen’ gewijd aan bijzondere verhalen over de film en foto-opnames.

Kosmos Uitgevers, 2019, 324 p. ISBN 9789021574301, € 29,99

Recensent: Didier Van Houts